Pavlické stejky

O Pavlickom stejku
 
Býkov a jalovice porážame väčšinou vo veku 20 – 24 mesiacov veku. K našim nosným plemenám patrí slovenské strakaté plemeno, ktorého momentálne chováme stádo asi 300 kusov jalovíc a býkov. Ďalej sú to plemená Holstein, Belgicke modre, a vyslovene stejkové plemená ako Black Angus, Red angus, Hereford, Charolais. Vedeli ste, že Pavlický dobytok sa poráža priebežne pod dozorom nášho veterinára? Vďaka tomu Vám môžeme zaručiť, že všetko mäso ktoré naša farma predáva je slovenského pôvodu, čerstvé, zdravé a pod stálou kontrolou. Kvôli odležaniu mäsa, ktoré je potrebné, aby sa zachovali zásady spracovania hovädzieho mäsa, je celá polovica v chladiacej miestnosti minimálne 2 dni. Búranie a rozrábka na jednotlivé časti prebieha priebežne podľa dopytu.

Mokré zrenie Pavlických stejkov prebieha vo vákuu 14 až 28 dní. Suché zrenie Pavlických stejkov prebieha 21 a viac dní. Pavlické stejky nenájdete na pulte žiadneho supermarketu. Naša farma nie je podporovaná žiadnym konglomerátom ani holdingom a nie je ani čerpačom EU fondov. Náš prístup k chovu dobytka je v súlade s prírodou, a vedľajší nežiadúci odpad pri chove používame na hnojenie pri pestovaní zeleniny v okolitých sadoch a na poliach, kde spolupracujeme so spoločnosťou Agro Máčaj. Taktiež prebytky z ich produkcie spásajú naše zvieratá a tým napomáhame ekológii v tomto reťazci. Vhodný výber krmiva a doplnkov vyváženej stravy dobytka napomáha prirodzenému rastu našich zvierat a zvláštny dôraz kladieme na výber všetkých jeho súčastí bez GMO.

 

Stejk Rump, Mokré zrenie 300g
Na objednávku
4.20 EUR s DPH

Rump steak je ideálna varianta pre milovníkov jemného, chudého mäsa, preto je vhodné pre akúkoľvek tepelnú úpravu. Jeho jemná štruktúra vlákien dáva stejku krehkost a skvelú chuť. Na povrchu sa môže n ...

Stejk Rib Eye, Mokré zrenie 300g
Na objednávku
5.56 EUR s DPH

Rib eye je steak z vysokej roštenky, jeho typickým znakom je „tukové oko“, po ktorom bolo takto pomenované. V reštaurácii sa s ním môžete stretnúť pod názvom „Entrecote“. Pokiaľ sa radíte medzi milovn ...

Stejk Sirloin, Mokré zrenie 300g
Na objednávku
5.70 EUR s DPH

Sirloin - mnohí ho poznajú pod názvom nízka roštenka alebo roastbeef. Je takmer bez tuku a pochádza zo zadnej časti zvieraťa, konkrétne zo stehna. Hodí sa najviac na grilovanie alebo na pečenie. Minim ...

Stejk Filet Mignon, Mokré zrenie 200g
Na objednávku
7.60 EUR s DPH

Filet Mignon je najkvalitnejšia a najzdravšia časť zo sviečkovej. Tento sval nevykonáva žiadnu námahu, takže má minimálny obsah tuku. Najčastejšie sa podáva ako stredne alebo krvavo prepečený. Mäso j ...

Stejk Rump, Suché zrenie 300g
Na objednávku
8.70 EUR s DPH

Rump steak je ideálna varianta pre milovníkov jemného, chudého mäsa, preto je vhodné pre akúkoľvek tepelnú úpravu. Jeho jemná štruktúra vlákien dáva stejku krehkost a skvelú chuť. Na povrchu sa môže n ...

Stejk Rib Eye, Suché zrenie 300g
Na objednávku
9.75 EUR s DPH

Rib eye je steak z vysokej roštenky, jeho typickým znakom je „tukové oko“, po ktorom bolo takto pomenované. V reštaurácii sa s ním môžete stretnúť pod názvom „Entrecote“. Pokiaľ sa radíte medzi milovn ...

Stejk Sirloin, Suché zrenie 300g
Na objednávku
10.20 EUR s DPH

Sirloin - mnohí ho poznajú pod názvom nízka roštenka alebo roastbeef. Je takmer bez tuku a pochádza zo zadnej časti zvieraťa, konkrétne zo stehna. Hodí sa najviac na grilovanie alebo na pečenie. Minim ...

Stejk Flank, Mokré zrenie 800g
Na objednávku
11.61 EUR s DPH

Flank steak alebo pupok je dlhý a plochý chudý plátok mäsa zo spodných brušných svalov. Pochádza zo spodnej časti hovädzieho pupku. Stretnúť sa s ním môžete taktiež pod francúzskym názvom bavette de f ...

Stejk Flank, Suché zrenie 800g
Na objednávku
22.40 EUR s DPH

Flank steak alebo pupok je dlhý a plochý chudý plátok mäsa zo spodných brušných svalov. Pochádza zo spodnej časti hovädzieho pupku. Stretnúť sa s ním môžete taktiež pod francúzskym názvom bavette de f ...

Stejk Tomahawk, Mokré zrenie 1000g
Na objednávku
25.00 EUR s DPH

Tomahawk je exkluzívny rez, ktorý získal názov podľa svojho vzhľadu, ktorý pripomína tradičnú indiánsku sekeru. Krája sa z vysokej roštenky rovnako ako Rib-eye steak, na rozdiel od neho sa však v príp ...

Stejk T-Bone, Mokré zrenie 1000g
Na objednávku
25.00 EUR s DPH

T-bone steak svoj názov získal podľa chrbtovej kosti v tvare písmena „T“ , ktorá pretína dva svaly: pravú sviečkovú a nízky roštenec. Jedná sa teda v podstate o dva steaky vysokej kvality v jednom. Ko ...

Stejk T-Bone, Suché zrenie 800g
Na objednávku
28.80 EUR s DPH

T-bone steak svoj názov získal podľa chrbtovej kosti v tvare písmena „T“ , ktorá pretína dva svaly: pravú sviečkovú a nízky roštenec. Jedná sa teda v podstate o dva steaky vysokej kvality v jednom. Ko ...

Stejk Tomahawk, Suché zrenie 1000g
Na objednávku
36.00 EUR s DPH

Tomahawk je exkluzívny rez, ktorý získal názov podľa svojho vzhľadu, ktorý pripomína tradičnú indiánsku sekeru. Krája sa z vysokej roštenky rovnako ako Rib-eye steak, na rozdiel od neho sa však v príp ...

Prev 1 Next 13 záznamov